StoryEditor

Suarez: Pustite Messija, čovjek ima 33 godine i zna što radi

Piše D  /  07.11.2020., 08:11h

Urugvajac je u osam utakmica upisao četiri gola i jednu asistenciju i vrlo brzo se uklopio u potpuno drukčiji način nogometa koji igra Atletico u odnosu na Barcelonu.

"Nije me trebalo previše nagovarati da dođem u Atletico. Vidio sam koliko me klub i Diego Simeone žele i nisam previše razmišljao. Atletico je nevjerojatan klub i na svakom koraku se osjeti koliko su navijači povezani s njim, iako ih nema na tribinama. Dočekan sam na nevjerojatan način i samo mogu reći da ću do krvi braniti dres Atletica, kao što sam to radio u svim klubovima u kojima sam igrao", rekao je Suarez u velikom intervjuu za AS.

Atletico će nakon reprezentativne pauze igrati derbi s Barcelonom u utakmici koja će biti vrlo emotivna za Suareza. Pitali su ga hoće li slaviti gol.

"Naravno da neću. Imam previše poštovanja prema Barceloni i svemu što mi je taj klub dao, a tamo i dalje imam jako puno prijatelja. No, to me neće spriječiti da poginem na terenu za Atletico i tako će i biti", rekao je Suarez koji će igrati protiv velikog prijatelja Lea Messija.

"Čujemo se redovito, ali više ne pričamo o nogometu nego o životu općenito, o ovim čudnim vremenima u kojima živimo. Jedan drugome jako pomažemo na psihološkom planu i puno razgovaramo", rekao je Urugvajac.

Messi ove sezone nije na nevjerojatnom nivou na kakvom je bio prijašnjih sezona.

"Pustite ga. Ima 33 godine i sigurno zna što radi. Ja u njemu i dalje vidim jednaku glad kao i prošle i pretprošle sezone. Možda mu trenutačno sve ne ulazi, ali na njemu vidite da ne odustaje", rekao je Atleticov napadač i dodao:

"Volio bih da jednog dana dođe u Atletico. No, to je samo moja želja, a on će odlučiti što je najbolje za njega. Ako Atletico bude opcija, ja ću biti prvi koji ću o njemu reći sve najbolje".

Suarez je nakon šest godina u Barceloni istjeran s Nou Campa. Nije bio o dobrim odnosima s predsjednikom Josepom Bartomeuom koji je nedavno napustio klub.

"Ne bih o tome pričao. Više me ne zanima što se događa u Barceloni. Moj klub je sad Atletico i to je jedino važno", zaključio je, prenosi Index.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:07