StoryEditor

Suarez objasnio zašto Messi nikad ne gleda utakmice koje je odigrao

Piše D  /  02.02.2019., 08:02h

Argentinac ove sezone igra u fantastičnoj formi, a s njim Barcelona izgleda zaista nezaustavljivo. Ono što mnogi već znaju jest da Messi ima odličan odnos s Luisom Suarezom na terenu, ali i izvan njega. Suarez je u razgovoru za katalonski Sport pričao o svom prijateljstvu s Messijem.

Urugvajski napadač je otkrio da on i Messi znaju po tri sata sjediti i pričati samo o nogometu, ali također je otkrio da Argentinac nikada ne gleda utakmice na kojima je igrao i analizira što nije bilo u redu. Messi jednostavno zna kada je bio dobar, a kada je podbacio, i očito mu ne trebaju dodatne analize, piše Sportsport.ba.

"Nikada ne gleda snimke utakmica na kojima je igrao. Dosta pričamo nakon meča o svemu tome, ali to je jedini način gdje nešto pokušavamo analizirati. Nekada znamo pobijediti, a na njemu vidim da je ljut jer nije odigrao kako treba. To pokušava popraviti odmah u narednoj utakmici i ne trebaju mu analize da to shvati", rekao je Suarez, te dodao: "Mi ostali smo drugačiji i ponekad gledamo zajedno utakmice, ali na kraju to i ne pomaže previše jer već znate što je bilo dobro, a što nije. Messi ne gubi svoje vrijeme na to i već u narednoj utakmici vidite da je promijenio neke stvari".

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 03:55