StoryEditor

STVARANJE BOŠNJAČKOG ENTITETA Tufekčić: Nakon smjene Puzigaće pokušati ćemo ponovno

Piše D  /  19.07.2018., 06:07h

Snage koju su protiv BiH, prije svega Milorad Dodik i Dragan Čović, željele su tajnim dogovorima danas u Domu naroda FBiH srušiti izlaznu varijantu kako bismo mogli implementirati izborni rezultati i spriječiti krizu vlasti unutar FBiH i samim tim unutar države.

Poručio je ovo dopredsjedavajući Doma naroda FBiH Jasenko Tufekčić, te istakao kako je razočaran dešavanjima u vezi sa izvanrednom sjednicom na čijem dnevnom redu je bio Prijedlog zakona o izbornim jedinicama i broju mandata u Parlamentu FBiH, a koja nije održana.

"Razočaran sam zato što je Drago Puzigaća, dopredsjedavajući iz Kluba Srba, zajedno sa predsjedavajućom Lidijom Bradarom bio spreman podnijeti vitalni nacionalni interes kada je u pitanju ovaj zakon. Sporno je bilo to što je Puzigaća ovo učinio bez da je imao podršku srpskog naroda i Kluba Srba", naveo je Tufekčić.

Stoga je, kako je istaknuo, izaslanici Kluba Srba zatražili smjenu Puzigaće s pozicije dopredsjedavajućeg Doma i imenovanje novog iz reda Kluba Srba, te zatražili da ova točka bude uvrštena u dnevni red redovne sjednice Doma naroda, zakazane za 26. srpnja.

Odgovarajući na upit novinara u vezi sa činjenicom da je Puzigaća izabran glasovima SDA, Tufekčić je odgovorio da je to točno, ali da će biti smijenjen glasovima ove stranke, jer, kako je kazao, nije odgovorio povjerenom zadatku.

Tufekčić je poručio da očekuje da će narednog tjedna, a nakon Puzigaćine smjene, biti održana izvanredna sjednica na kojoj će se naći zakon koji je trebao biti danas razmatran.

On je naveo da će, ukoliko predsjedavajuća Bradara ne zakaže takvu sjednicu, to će učiniti on u skladu s poslovničkim ovlastima.

"Vjerujem da ćemo narednog četvrtka imati ovu priču završenu. Još jednom podsjećam da je neupitno donošenje jednog ovakvog zakona da bi se mogli implementirati izborni rezultati i spriječila kriza vlasti unutar FBiH i samim time unutar države", naglasio je Tufekčić.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:32