StoryEditor
SASTANAK ČOVIĆA I PILETIĆA

Studentima socijalnog rada Filozofskog fakulteta SUM-a omogućeno da mogu lako i jednostavno ući na hrvatsko tržište rada

Piše desk  /  07.12.2022., 20:27h

„Od sljedeće akademske godine svi studenti koji završavaju Studij socijalnog rada na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru mogu položiti i tri dodatna ispita koji su uvjet za priznavanje inozemne stručne kvalifikacije – rekao je na konferenciji za novinare ministar rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike u Vladi RH Marina Piletića nakon sastanka s predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem.

„O tome se intenzivno razgovaralo kako bi svi ti socijalni radnici koji su završili studij ovdje na Filozofskom fakultetu, za to plemenito zvanje, mogli vrlo lako i jednostavno ući na hrvatsko tržište rada“, kazao je ministar Piletić.

Čović je rekao kako su razgovarali i o socijalnoj politici u cjelini. „Dotakli smo se većine tema kako da se bolje obrazuju i pripreme za ono što jeste europski standard kada je u pitanju segment socijalne zaštite u najširem smislu riječi.“

Na Filozofskom fakultetu SUM-a na diplomskom Studiju socijalnog rada pokrenut je dodatni Modul izbornih kolegija za studente koji planiraju raditi u struci u Republici Hrvatskoj.

„Nastavu će izvoditi profesori s jednog od pravnih fakulteta sveučilišta iz Republike Hrvatske. Položeni predmeti, bit će evidentirani u dodatku diplomi. Modul izbornih kolegija moći će slušati i polagati svi studenti prve i druge godine te apsolventi diplomskog Studija socijalnog rada. Za ovaj modul studenti neće morati izdvojiti dodatna financijska sredstva“, poručili su s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. 

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 23:09