StoryEditor
twitter

Stuart Peach: Britanija želi siguran zapadni Balkan

Piše desk  /  15.12.2021., 10:03h
Posebni britanski izaslanik za zapadni Balkan Stuart Peach odlučio se obratiti građanima Bosne i Hercegovine nakon preuzimanja nove dužnosti.

"Britanski premijer Boris Johnson tražio je da preuzmem ovu poziciju kako bi podržao napore Ujedinjenog Kraljevstva diljem regije. Vlada Velike Britanije želi siguran zapadni Balkan s jakim, demokratskim institucijama i snažnom vladavinom prava", poručio je.

Peach kaže da je sjajno ponovo biti u Sarajevu.

"Ja već dugo radim u javnoj službi, na posljednjem poslu sam bio visoki oficir u NATO-u, a prije toga na važnim pozicijama u vojsci Velike Britanije, između ostalog i zapovjednik Generalnog stožera oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva", podsjetio je.

Na novoj poziciji kaže da će spojiti osobno iskustvo s najboljim iskustvima britanske diplomacije, sigurnosti i trgovinskih odnosa kako bi pružio podršku političkim rješenjima i promociji euroatlantskih integracija.

"Tijekom posjeta BiH sastajem se s visokorangiranim političarima, agencijama za provedbu zakona, parlamentarcima i, vrlo bitno, mladim akterima u civilnom društvu koji rade na promociji mira I pomirenja. Radujem se bliskoj suradnji sa svim partnerima, uključujući i visokog predstavnika i naše međunarodne saveznike u pružanju podrške onima koji su posvećeni postizanju napretka u BiH", dodao je.

Dnevnik.ba

22. ožujak 2023 13:05