StoryEditor

Strinić ima novi klub: Ostaje u Italiji, ništa od povratka na Poljud

Piše D  /  27.08.2019., 01:08h

Kao njegov novi klub navode SPAL. Klub iz Ferrare sa 112 godina povijesti se 2016. vratio u Serie A nakon 49 godina i od tada uspijeva zadržati prvoligaški status. 

Ako bi Strinić prešao u SPAL, to bi mu bio četvrti talijanski klub u karijeri. U tu državu došao je prije četiri godine i u međuvremenu je bio u Napoliju, Sampdoriji i Milanu. 

"Milan je sporazumno raskinuo ugovor s Ivanom Strinićem. Klub mu želi svu sreću u nastavku karijere", objavili su jučer Rossoneri.

Ivan Strinić tako je otišao iz Milana, a da nije odigrao službenu utakmicu za taj klub i samo godinu dana nakon što je potpisao za Milan kao slobodan igrač.

Strinić je prvo zbog problema sa srcem propustio početak prošle sezone. Zatim je desetak utakmica proveo na klupi pa je na kraju sezone ozlijedio gležanj. Iako ugovor s Milanom ima do 2021. godine, europski velikan odlučio ga se riješiti.

"Dvojica bekova odlaze, Laxalt i Strinić", potvrdio je Milanov direktor Paolo Maldini prošlog tjedna na predstavljanju novih igrača Lea Duartea, Rafaela Leaa i Ismaela Bennacera.

Strinić je s Hrvatskom osvojio srebro na SP-u prošle godine, ali ga zbog navedenih razloga izbornik Dalić nije pozvao za rujanske kvalifikacijske susrete za Euro sa Slovačkom i Azerbajdžanom. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:34