Article_Top_970x250

Stravična nesreća u Austriji: Liječnici se bore za život radnika iz BiH

nesreća na radu

Stravična nesreća u Austriji: Liječnici se bore za život radnika iz BiH

kol 15, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Austrijski mediji danas su izvijestili o stravičnoj nesreći koja se desila u subotu 10. kolovoza u Laxenburgu (Donja Austrija).

Tog dana je radnik iz BiH došao u prostor tvrtke u kojoj je radio kako bi slobodan dan iskoristio za popravku svog traktora. Nakon što je završio posao, odlučio je zamijeniti i neispravni senzor zračnog ovjesa kamiona u vlasništvu kompanije. 

Pokrenuo je motor i podigao karoseriju kamiona kako bi mogao pristupiti senzoru. Ubrzo je ponovo ugasio motor. Obično za ovaj posao treba koristiti hidrauličnu dizalicu ili drugi alat za osiguranje podignute karoserije kamiona…

Kada je u radni krug došao još jedan zaposlenik kompanije, iznenada je čuo glasan prasak. Drugi radnik zatekao je stravičan prizor: Glava i prsa njegovog kolege iz BiH bili su zarobljeni između gume i karoserije kamiona!

Na mjesto nesreće stigle su spasilačke ekipe, oslobodile radnika iz BiH, a pripadnici hitne pomoći iz Mödlinga uspjeli su ga oživjeti, prenosi Radio Sarajevo.

Radnik iz BiH je s povredama opasnim po život prebačen u bolnicu spasilačkim helikopterom Christophorus 3 austrijskog automobilskog kluba ÖAMTC. Slučaj je prijavljen i nadležnoj inspekciji rada.

Dnevnik.ba