StoryEditor

Stravičan pokolj u Njemačkoj : "Ljudi su vrištali na cesti..."

Piše D  /  20.02.2020., 01:02h

Ali Mengücek (49) već 40 godina živi u četvrti koja je noćas bila mjesto masovnog pokolja koji je uzdrmao cijelu Njemačku. Za Deutsche Welle ispričao je kako je sa dvoje djece hodao kući i prošao pored grupe od četiri muškaraca. Stajali su u razmaku od 30-ak metara i Ali je ispričao kako se sjeća da je rekao kćerima da požure.

- Živim 50 metara od mjesta gdje su stajali. Kad sam stigao kući i zatvorio vrata, čuo sam šest hitaca. Mislim da je prošlo samo šest ili sedam minuta otkad sam prošao onuda sa kćerima. Otvorio sam prozor i vidio ljude kako trče i vrište po cesti. Policija je stigla za manje od pet minuta - ispričao je Mengücek.

Kaže da je dva sata kasnije vidio i metke na cesti, o čemu je dojavio policiji.

Tobias R. (43)  prvo je ispred nargila bara "Midnight" ubio troje i ranio jednog čovjeka. Potom se odvezao u četvrt Kesselstadt gdje je upao u drugi bar istog tipa "Arena" i ubio još petero te ranio četvero ljudi. Jedan od ranjenih kasnije je preminuo u bolnici. Policija je kasnije u kući pronašla tijelo Tobiasa R. i njegove majke (72) s prostrijelnim ranama.

Njemački mediji u četvrtak javljaju kako su žrtve većinom imigranti, a navodilo se da su u jednom baru većinom bili Kurdi. N-TV prenosi komentare turske zajednice kako su šokirani i da se ne osjećaju sigurno.

Gradonačelnik Hanaua Carl Kaminski pozvao je mještane na bdijenje za žrtve u 18 sati.

Zbog ovog pokolja Angela Merkel i ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer su otkazali svoje planirane obaveze, a Seehofer putuje u Hanau, pišu 24sata.hr.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 20:02