Article_Top_970x250

Strava u Vitezu: Dvojica nepoznatih muškaraca mamili djevojčice slatkišima u auto

srećom pobjegle su

Strava u Vitezu: Dvojica nepoznatih muškaraca mamili djevojčice slatkišima u auto

ožu 25, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

U mjestu Mošunj kod Viteza prekjučer se odvijala prava drama kada su oko 18.30 sati dvije nepoznate muške osobe pokušale slatkišima namamiti dvije djevojčice u automobil, prenosi “Avaz”.

Ovu informaciju potvrdio je Hasan Hodžić, glasnogovornik MUP-a SBŽ, kazavši da je ova prijava zaprimljena u Policijskoj stanici Vitez, 23. ožujka, oko 18.30 sati.

– Nakon što su djevojčice odbile ući u vozilo isto se uputilo u nepoznatom pravcu. Odmah po zaprimanju prijave, na lice mjesta izašli su službenici policije koji su pristupili provjeri navoda iz prijave – kaže Hodžić.

Ističe da se poduzimaju i druge mjere i radnje iz nadležnosti policije.

Kako saznaje “Avaz”, gledaju se snimke s videonadzora, a sve kako bi se lociralo sporno vozilo. Već se analiziraju snimke s četiri različite lokacije.

Posebno je šokantno što su se, saznaje Avaz, dvojica muškaraca, srednjih godina, usudila doći na privatan posjed, odnosno u samo dvorište kuće gdje žive djevojčice.

U tom trenutku one su se igrale sa psima, a kada su im muškarci prišli i ponudili slatkiše one su panično utrčale u kuću, prenosi Avaz.

Dnevnik.ba