StoryEditor

Strava u Hrvatskoj: Liječnica koja je radila s Covid pacijentima počinila samoubojstvo

Piše D  /  02.12.2020., 07:12h

U ponedjeljak ujutro u Kliniku za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević stigla je vijest koja je potresla cijelu bolnicu, izvještava RTL.

Liječnica koja je radila s Covid bolesnicima izvršila je samoubojstvo. Prema pričama njezinih kolega velik broj smrti kojima je posljednjih mjeseci svjedočila – više nije mogla podnijeti.

Bila je studentica s prosjekom 5,0. Liječnica koja je uvijek za pacijente našla i snage i vremena. Pedantna do granice nemogućeg. Sve ovo o pokojnoj liječnici, kroz suze, ispričale su njezine kolege. Zbog izuzetno delikatne situacije nisu željeli pred kamere.

“Hvala na sućuti, prenijet ću svim kolegama. Mogu reći da je tijekom noći od 29. na 30. preminula naša kolegica koja je bila jedna izvrsna osoba i kao stručnjak i kao čovjek. Netko tko je bio krajnje predan poslu i cijeloj situaciji sa Covidom i prije toga godinama sudjelovala u svim aktivnostima klinike. Davala se potpuno. Svi su djelatnici na neki način žalosni, teško im je, ali se sjećaju nje u najboljem izdanju. Mi ćemo se sjećati nje i bit će u našim srcima”, kazala je kroz suze RTL-u ravnateljica Klinike Alemka Markotić.

14. travanj 2024 19:21