StoryEditor

Strašna smrt u Madridu: Beba ostala sedam sati na vrućini u zatvorenom autu

Piše D  /  06.10.2018., 11:10h

Otišao na posao, a ostavio bebu u autu
 
Otac preminule bebe u jutarnjim satima odveo je svoju stariju djecu u školu te se zaputio prema jaslicama, gdje je trebao ostaviti najmlađe dijete. Parkirao je automobil u ulici Ana de Austria, u kojoj se nalaze jaslice. No bebu je zaboravio u autu i produžio je na posao. Nesretno dijete bilo je skoro sedam sati zatvoreno u obiteljskom automobilu Volkswagen Polo, koji ima zatamnjena stakla pa je slučajni prolaznici nisu mogli uočiti. Temperatura u Madridu iznosila je tada oko 27°C.
 
Majka pronašla bebu zaključanu u automobilu ispred jaslica
 
Kad je majka oko tri sata otišla u jaslice pokupiti je tamošnje osoblje joj je reklo da dijete tog dana uopće nije dovedeno. Otac zaposlen u banci shvatio je što je učinio tek kad ga je supruga nazvala na telefon. Iako još uvijek nisu poznati svi detalji, majka je bebu pronašla u automobilu, otključala vrata te pozvala hitnu pomoć. Medicinsko osoblje ju je bezuspješno pokušavalo reanimirati 45 minuta.
 
Nakon ispitivanja u policiji otac je pušten na slobodu
 
Otac bebe je priveden, no nije odmah ispitan jer je bio u šoku. Nakon pružene psihološke pomoći, policajci su obavili razgovor te će biti optužen.
 
“Ispitan je prošle noći. Nisam ovlašten dati informacije što je kazao policajcima, no glavna pretpostavka jest da je ostavio slučajno dijete u autu te da ga je ta pogreška koštala smrti djeteta”, rekao je glasnogovornik policije u Madridu. Otac će biti optužen za ubojstvo iz nehaja, javlja TV La Sexta. Kako javlja TeleMadrid, jutros je pušten na slobodu.
 
Slične nesreće nisu rijetkost u Španjolskoj
 
Ovo nije prvi put da se u Španjolskoj događaju slične nesreće, odnosno da roditelji ili članovi obitelji zaboravljaju malu djecu u automobilu.
 
Ovog kolovoza beba stara deset mjeseci umrla je nakon što ju je baka zaboravila u automobilu na Mallorci više od osam sati gdje je temperatura tada iznosila 30°C.
 
Dječak od tri godine umro je u automobilu 2009. godine u Vizcayi nakon što ga je majka također zaboravila odvesti u vrtić. Ostavila je dječaka u autu i otišla na posao.
 
U ljeto 2008. godine u razmaku od nekoliko dana dogodila su se dva slična slučaja. Dječak od dvije godine umro je od dehidracije u Sevilli, a beba stara 25 dana preminula je ostavljena u prtljažniku automobila u Olotu u Geroni.
 
I 2007. godine jedna je beba stara 21 mjesec preminula nakon što je ostavljena u zaključanom automobilu u Alicanteu.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 11:23