StoryEditor

´Stranci traže da ne uznemirujemo javnost jer je Vučić obećao Kosovo´

Piše D  /  16.06.2019., 02:06h

Tadić je rekao da nitko ne može reći kada će biti rješenja za problem Kosova, ali da važnijim smatra kakvo će biti to rješenje.

Rekao je da se zalaže za rješenje „stvaranjem dva entiteta na Kosovu“ i za „izlazak iz zamrznutog konflikta“.

Tadić je pojasnio da „ne bi nikada podržao rješenje onih koji su obećanjem o servilnosti na pitanju Kosova došli na vlast i kojima je… očuvanje osobnih interesa i vlasti… iznad očuvanja nacionalnih interesa“.

Zato je smjenjivanje sadašnje vlasti, rekao je Tadić, „veliki dio rješenja i kosovskog problema, jer bez toga nema ni prostora za bilo kakvo rješenje koje zaista štiti interese Srbije i njenih građana“.

Da bi se uopće moglo govoriti o planu za Kosovo, Tadić smatra da se moraju znati „priroda i opseg dogovora i obećanja koja je ova vlast pravila… tijekom… godina njihove netransparentne kosovske politike“, odnosno tijekom „unazađivanja naše pozicije na Kosovu nakon sedam godina Vučićevog režima“, prenosi Beta.

Tadić smatra da je Vučić organizirao „unutarnji dijalog“ o Kosovu „ne u svrhu stvarnog dijaloga, već podjele odgovornosti za vlastite odluke i privida konsenzusa o čemu je sam donosio odluke“

Bivši predsjednik je sadašnjeg još jednom pozvao na „TV-duel“ jer je „neophodno da građani znaju punu istinu“ koju ne znaju jer su „izloženi propagandnom ispiranju mozga.., a dok ne znaju istinu, ne mogu donositi pravi sud“.

„Vučiću odgovaraju obmanuti građani kako bi na njih mogao prebaciti odgovornost referendumom (o Kosovu) koji najavljuje“, rekao je Tadić za „Blic“.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 23:42