StoryEditor

Štrajkom do transfera u Barcelonu?

Piše D  /  10.07.2019., 10:07h

Ako Barcelona baš jako želi nekog igrača, srpanjske pripreme počnu, a dogovora s klubom u kojem igra željeno pojačanje još nema. Taj igrač jednostavno ne dođe na pripreme i stvar se već nekako riješi.

Iskustvo pokazuje da je tome upravo tako. Te i takve igre još je prije osam godina otvorio Cesc Fabregas. 100%-ni Katalonac i Barcino dijete, a kapetan Arsenala sa 24 godine.

Htio se iz Londona vratiti kući, igrati sa Xavijem, Iniestom, Messijem, Puyolom, Villom... Barcelona i Arsenal nisu se (još) dogovorili, pripreme su počele, transfer je bio neizvjestan pa je jednostavni štrajk pogurao priču i Cesc se za 35.000.000 € vratio doma, piše 24sata.hr.

Prije dvije godine velike su želje Nou Campa bili Philippe Coutinho iz Liverpoola i Ousmane Dembele iz Borussije Dortmund. Recept isti. Transfer djeluje daleko od realizacije i... U Liverpoolu i Dortmundu imali su igrača manje na početku priprema.

Dembele je za golemih 125.000.000 € na Camp Nou sletio krajem kolovoza, a Coutinho za još 20 milijuna više svoj prelazak u Barcelonu realizirao u zimskom prijelaznom roku, početkom 2018, godine.

Ovog ljeta Barcelonu žele zvijezde Atletico Madrida i PSG-a, Antoine Griezmann i ‘pokajnik‘ Neymar. Kako se cijena još nije dogovorila nit‘ se Griezmann javio na pripreme Simeoneu, niti je Neymar bio na prvoj prozivci Tuchelu.

I jednome i drugome se prijeti sankcijama, Atletico Griezmanna čak optužuje da je ‘veliki igrač, ali kao čovjek - klasična kukavica‘ te javno objavljuje pismo u kojem objašnjava kakav je Barcelonin stil dovođenja igrača iza kulisa prijelaznog roka.

Interov direktor Giuseppe Marotta nedavno je izjavio:

- Nekad su igrači bili bespomoćni jer se za sve pitao klub pa je onda došlo Bosmanovo pravilo koje je promijenilo sve.

Sada igrač diktira rasplet. Ako nikako drukčije onda dobrim, starim klasičnim štrajkom. A vođa štrajkačkog odbora u sjeni jako često nosi - Barcelonin grb, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 02:55