StoryEditor

Strah u Sarajevskoj županiji: Djeca ne idu u školu, policajci pretražuju sve živo, ali uzalud

Piše D  /  12.02.2019., 09:02h

Podsjetimo, Edin Gačić još je ranije bio osuđen zbog ubojstva suborca iz rata. Gačić je za vrijeme rata bio pripadnik brutalnog odreda mudžahedina. Nakon što je pušten iz zatvora za vikend, ubio je majku.

U ljeto 2017. godine Gačić opet izlazi iz zatvora, a što je dovelo do novog ubojstva. Prošlog ponedjeljka ubio je Suada Sultanića u njegovoj prodavaonici u mjestu Podorašac. U subotu je ubio policajca Mahira Begića u mjestu Suhodol kod Tarčina.

Od prošlog ponedjeljka traje potraga koja je svaki dan sve veća. No, Gačiću još nema ni traga.

Mnogo dojava, ali zasad sve uzalud

Kako piše Klix.ba, iz policije kažu da primaju mnoštvo dojava o potencijalnim lokacijama gdje bi ubojica mogao biti. Naročito je velik broj dojava s područja općine Hadžići, ali i Ilidže.

Dok traje potraga, strah se uvukao u mnoga mjesta i gradove, a posebno u ona mjesta gdje se pretpostavlja da bi Gačić mogao biti. U školama u Hadžićima tako je jučer bilo dosta manje djece. Policija je i sinoć tijekom noći dobila nekoliko dojava na području Hadžića, ali nijedna, barem zasad, nije dovela do lokacije Edina Gačića.

Na osnovu prvobitnih informacija pretpostavlja se da se Gačić kreće uz željezničku prugu nadomak Tarčina, ali je vrlo malo tragova koje ostavlja za sobom.

Tijekom jučerašnjeg dana policija je provjeravala i dojavu da se ubojica nalazi na području Tešnja, točnije u selu Šije. No, i to se pokazalo kao slijepa ulica.

U akciju potrage za ubojicom uključeno je nekoliko policijskih agencija, a sarajevskoj policiji je jučer stigla i pomoć 130 policajaca iz drugih županija.

Vlada Županije Sarajevo danas će donijeti konačnu odluku o iznosu novca koji će dati za korisnu informaciju koja dovede do uhićenja Gačića. Kako Klix.ba neslužbeno saznaje, taj iznos bi trebao iznositi 50.000 KM.

Jutros na terenu preko 1000 policajaca

Kako jutros piše Dnevni Avaz, za Gačićem traga preko 1000 policajaca.

"Najviše se traga na području Hadžića, ali moramo kazati da je policijska akcija usmjerena i prema Kiseljaku i Konjicu, jer je na tim područjima bilo najviše dojava", kaže Mevludin Halilović, policijski komesar Županije Sarajevo.

Ono što se mnogi boje je da bi Gačić, koji ima povijest teških duševnih bolesti dok je istodobno i radikalizirani islamist, mogao ponovo ubiti.

"Mobitel je ostavio na mjestu gdje je ubio Sauda Sultanića, što nam govori da je školovan i da zna da bismo ga našli da ima mobitel uz sebe. On je asocijalna osoba, psihopat i šizofrenik, ali jako dobro zna što radi. Također, on uživa u ovome jer se to vidi po načinu ubijanja. Ubija sve na isti način, ostavlja svoj potpis", kaže izvor blizak istrazi jučer za Klix.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 06:13