StoryEditor

Stožer CZ Grada Mostara usvojio Izvješće o poduzetim aktivnostima tijekom pandemije

Piše D  /  29.06.2020., 04:06h

Također, u informaciji o epidemiološkoj situaciji naglašeno je kako je potrebno poštovati preporuke Zavoda za javno zdravstvo FBiH za sve one na koje se preporuke odnose, priopćeno je iz Stožera civilne zaštite Grada Mostara, prenosi Fena.

S ciljem prevencije širenja koronavirusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i nadzor rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Stožer apelira građanima Mostara da se ne okupljaju u velim skupinama, da drže fizičku distancu, koriste zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštuju naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te da u svakoj prilici, kako kažu, postupaju savjesno i primjereno okolnostima.

"Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je važno jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana", ističu iz navedenog Stožera.

Službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile su aktivne tijekom cijelog trajanja krize koronavirusa te će također i dalje svakodnevno nastavit pratiti epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati, stoji u priopćenju.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 07:33