StoryEditor

Stožer civilne zaštite Mostara izdao nove naputke građanima

Piše D  /  30.06.2020., 09:06h

Na sjednici je prezentirano Izvješće o poduzetim aktivnostima službi zaštite i spašavanja Grada Mostara za vrijeme trajanja nepogode uzrokovane pojavom koronavirusa. Nakon rasprave članovi Stožera civilne zaštite jednoglasno su usvojili Izvješće.

Također, u informaciji o epidemiološkoj situacije naglašeno je kako je potrebno poštivati preporuka Zavoda za javno zdravstvo Federacije Bosne i Hercegovine za sve one na koje se preporuke odnose.

U cilju prevencije širenja koronavirusa na sjednici je donesen zaključak kako je potrebno pojačano vršiti i nadzor rada ugostiteljskih objekata i poštivanja radnog vremena.

Stožer civilne zaštite Grada Mostar apelira sugrađankama i sugrađanima: ne okupljajte se u velikim skupinama, držite fizičku distancu, koristite zaštitne maske u zatvorenom prostoru i javnom gradskom prijevozu, poštujte naputke vezane uz higijenu ruku i dezinfekciju, te u svakoj prilici postupajte savjesno i primjereno okolnostima.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je važni jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana. Napominjemo kako su službe zaštite i spašavanja Grada Mostara bile aktivne tijekom cijelog trajanja COVID krize te će također i dalje svakodnevno nastavit pratit epidemiološku situaciju i po potrebi djelovati, priopćeno je.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 10:49