StoryEditor

Stotine vjernika na posljednjem ispraćaju don Damjana Raguža

Piše D  /  13.10.2018., 11:10h

Don Damjan Raguž, koji je preminuo u mostarskoj bolnici nakon teške prometne nesreće kada ga je kod katedrale Marije Majke Crkve udario motocikl, ispraćen je na posljednji počinak.

Kako je navedeno na mrežnoj stranici Crkva na kamenu, don Damjan Raguž je nakon prometne nesreće bio dvaput operiran, liječnici su pokušali sve moguće, ali su ozljede bile preteške te je smrt nastupila u četvrtak 11. listopada, u 00:15 sati.

Stotine vjernika i više od stotinu svećenika okupilo se u mjestu Trgovište u Prenju gdje je sahranjen don Damjan. Svećenici su došli iz Hercegovine, iz Splitsko-makarske i Dubrovačke biskupije, hercegovački bogoslovi došli su iz Sarajeva, a nazočile su i časne sestre raznih Kongregacija.

Prije početka svete mise don Ante Luburić, ravnatelj Svećeničkog doma u Mostaru, pročitao je kratak životopis pokojnika.

Prije blagoslova don Željko Majić, generalni vikar, pročitao je sućuti od nadbiskupa Želimira iz Zadra, od nuncija Petra iz Angole, od biskupa Ilije iz Kotora, od generalnoga vikara Luke iz Sarajeva, od misionara Velimira iz Tanzanije, od misionarke s. Bogdane iz Ugande, od sestara provincijalki – franjevke Zdenke iz Mostara, milosrdnice Julijane iz Sarajeva…

Svetu misu zadušnicu predvodio je biskup Ratko Perić iz Mostara, s njim je bio biskup Tomo, vojni ordinarij iz Sarajeva. Koralnu misu predvodio je don Niko Luburić iz Mostara, biblijsko čitanje don Ivan Štironja iz Studenaca, Evanđelje don Rajko Marković iz Stoca, molitvu vjernika don Vinko Raguž iz Dračeva te sprovodne molitve prenjski župnik don Mile Vidić.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 20:31