Article_Top_970x250

Što uhićeni "Žižan" zna o ubojstvu sarajevskih policajaca?

osumnjičen

Što uhićeni "Žižan" zna o ubojstvu sarajevskih policajaca?

sij 11, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via Avaz.ba

Specijalci Državne agencije za istrage i zaštitu jučer su ujutro na Palama uhitili Marka Trifkovića Žižana (22). On je u bijegu od kolovoza prošle godine, kad se prestao odazivati pozivima Suda BiH, a jedan je od optuženih u predmetu “Volan”, koji se odnosi na veliku grupu automafijaša, potvrđeno je za “Avaz” iz SIPA-e.

Trifković je uhićen u očevoj kući, a automatski mu je određen pritvor. 

Danilo Cicović, koji je označen kao vođa kradljivaca automobila iz predmeta “Volan”, pušten je iz pritvora prije Nove godine.

Prema informacijama izvora bliskog istrazi, s obzirom na to da se radi o istaknutom kradljivcu automobila, istražuje se mogućnost da je Trifković umiješan u likvidaciju sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Kako saznaje Avaz, Žižan je, navodno, bio u bijegu u Srbiji, a na Pale je došao da bi proveo Božić s roditeljima.

On je bio na spisku od 13 automafijaša za koje inspektori Ministarstva unutarnjih poslova Kantona Sarajevo smatraju da su umiješani u ubojstvo Šehovića i Vujinovića. Dan nakon ubojstva, uhićeno je i saslušano 12 ljudi sa spiska, jedino je Marko Trifković bio nedostupan.

Za njim je, uz SIPA-u, tragala i sarajevska policija, a za njim su bile aktivne dvije potjernice.

Kako je pojasnio izvor Avaza, radi se tek o pukim indicijama koje su još daleko od osnovane sumnje, ali će Trifković biti saslušan i na okolnosti ubojstva sarajevskih plavaca.

U podzemlju se špekuliralo da je Žižan istražiteljima, navodno, dao iskaz koji “nije bio po volji” njegovim sudionicima te da je zbog toga bio u bijegu.

Prema rezultatima ranijih istraga o ubojstvu dvojice pripadnika Policijske uprave Novi Grad, kao organizator se spominjao Srećko Trifković, koji je, također, kradljivac automobila, ali mu je, u odnosu na ovo djelo, ukinut pritvor. Iza rešetaka je, međutim, zadržan zbog navodne umiješanosti u likvidaciju Damira Ostojića Šijana u Banjoj Luci, piše Avaz.

Dnevnik.ba