StoryEditor

´Što se prije otkinemo od šiptara, prije ćemo početi živjeti´

Piše D  /  07.04.2019., 10:04h

Kazao je da konflikt s kosovskim Albancima nije i ne može biti zamrznut.

"Što prije se otkinemo od šiptara, prije ćemo početi živjeti. Ako nećemo, pa sretno nam cjelovito i nezavisno Kosovo", poručio je Vulin.

Vulin je rekao da "velika Albanija dolazi" i da je pitanje "zaustaviti je sada ili čekati da dođe do središnje Srbije".

"`Velika Albanija` se već formirala, samo je pitanje koliko dijelova drugih zemalja će zahvatiti. Ulaskom Sjeverne Makedonije u NATO svi Albanci, s izuzetkom dvije općine u središjoj Srbiji, živjet će u jedinstvenom sigurnosnom i političkom prostoru u okviru NATO-a. A životom svih Albanaca rukovodi se iz Tirane", rekao je Vulin u intervjuu za beogradske Večernje novosti. 

On je kazao da bi razgraničenje moralo biti potvrđeno na referendumu. 

"Nesporan je zločin koji je učinjen prema našoj zemlji i narodu, ali sada je na nama hoćemo li imati hrabrosti i snage da se već jednom okupimo, ujedinimo i pokušamo riješiti srpsko nacionalno pitanje", rekao je Vulin.

Povodom kontraargumenta ideji razgraničenja i tvrdnji da bi time u budućoj kosovskoj zemlji ostao veći dio Srba nego što ih živi na sjeveru, Vulin je ocijenio da bi Beograd poslije razgraničenja imao više mogućnosti da im pomogne. 

"Ako bismo se razdvojili od Albanaca, nakon sporazuma bismo imali više mogućnosti pomoći Srbima koji žive u većinskom albanskom prostoru nego što imamo sada i u većinskom srpskom prostoru na Kosovu i Metohiji", rekao je Vulin.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 20:12