Article_Top_970x250

Što se nalazi u ruksaku koji je danas Ana Bavrka u Mostaru predala Fahrudinu Solaku?

sastali se nakratko u mostaru

Što se nalazi u ruksaku koji je danas Ana Bavrka u Mostaru predala Fahrudinu Solaku?

lip 06, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Avaz.ba

U jednom trenutku nakratko mu se pridružila TV voditeljica iz Mostara Ana Bavrka. Ona je suspendiranom Solaku samo predala ruksak s nepoznatim sadržajem i udaljila se

Suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite danas je viđen u Mostaru. On je osumnjičen u predmetu "Respiratori", zajedno s Fadilom Novalićem, federalnim premijerom, i Fikretom Hodžićem, vlasnikom ''Srebrene maline''.  

Kako javljaju izvori "Avaza", Solak je u kafiću "School" duže vrijeme sjedio sam i nije se odvajao od telefona. On se i 25. travnja vraćao upravo iz Mostara kada je u Konjicu u prometnoj nesreći pao s motocikla i zadobio teže tjelesne ozljede. Zbog toga mu je ruka još u gipsu.

U jednom trenutku, kako izvori Avaza javljaju, nakratko mu se pridružila TV voditeljica iz Mostara Ana Bavrka. Ona je suspendiranom Solaku samo predala ruksak s nepoznatim sadržajem i udaljila se.

Inače, u aferi "Respiratori", u kojoj je Solak jedan od ključnih aktera, pojavljuje se i ime atraktivne voditeljice Ane Bavrke kao stručne osobe u firmi "Srebrena malina", čija je osnovna djelatnost prerada i konzerviranje voća i povrća.

Bavrka je po struci diplomirani inžinjer radiološke tehnologije, a diplomu je stekla na Fakultetu zdravstvenih studija u Mostaru.

Nju je, naime, vlasnik firme "Srebrena malina“ Fikret Hodžić angažirao kao stručnu osobu kako bi firma mogla dobiti dozvolu za uvoz medicinske opreme.

Dnevnik.ba