StoryEditor
inženjerska matematika

Što misle kad kažu "glas za Bećirovića = glas za Čovića"?

Piše B.B.  /  09.06.2022., 09:29h

Bošnjački i probošnjački političari vole izraze i želje većine Hrvata u BiH manipulantski poistovjetiti s HDZ-om i Čovićem. Tako se ovih dana može čuti da je glas za Čovića = glas za Bećirovića.

Neovisno o tome hoće li Čović biti kandidat za Predsjedništvo ili ne, a daje se naslutiti da je veća vjerojatnost da u izbornu trku uđe netko drugi, vrijedi vrlo kratko proanalizirati te izjave, koje će biti istovjetne i kandidira li se netko drugi iz HNS-a.

Ove riječi dolaze dominantno iz SDA što je i prirodno. Tzv. ljevica "mora" nekoga kandidirati pa neće za ovu prigodu izvlačiti takve "argumente".

Kad SDA kaže da je" glas za Bećirovića jednako glas za Čovića", time misli da će se glasovi takozvane ljevice podijeliti između dva tzv. ljevičarska kandidata - Bećirovića i Komšića, a što bi, iako u praksi malo vjerojatno, moglo uzrokovati Komšićev poraz na izborima.

Šef SDA će tako mjesecima prije izbora, tijekom pregovora o izbornom zakonu, između izjava o okovima, "teroru manjine" i sličnima, tu i tamo "velikodušno" reći kako razumije potrebu Hrvata da biraju svoje predstavnike, no kad dođe vrijeme izborne utrke neće se postaviti ni neutralno, nego će uprijeti sve svoje napore da im to onemogući. "2:1" važnije je od političkog pluralizma i dosljednosti u izjavama.

Ima on, jasno, i svoju računicu, u kojoj strahuje od jakog bošnjačkog protukandidata.

Dnevnik.ba

27. travanj 2024 07:20