StoryEditor
Potpredsjednik Federacije

ŠTO BI TEK REKAO ZA KOMŠIĆA Dunović tvrdi da je Dodik "uzurpirao poziciju člana Predsjedništva BiH"

Piše fena  /  04.01.2022., 15:45h
Potpredsjednik Federacije BiH Milan Dunović smatra da se Bosna i Hercegovina nalazi u najvećoj političkoj poslijeratnoj krizi, te navodi da „pojedinci zveckaju oružjem i pokušavaju nam reći da ne znamo živjeti skupa“.

- Iako građani žive sve teže, na scenu ponovo isplivavaju nacionalističke teme, teme podjela, straha i prenaglašavanja svake moguće različitosti i isključivosti. Milorad Dodik, koji je uzurpirao poziciju člana Predsjedništva BiH, koju ne poštuje i za koju sve češće i javno govori da je ne voli, najavljuje „spektakularnu proslavu 9. siječnja“. Najavljujući proslavu neustavnog datuma, zapravo javno najavljuje rušenje države Bosne i Hercegovine - navodi Dunović u saopćenju za javnost.

Ne želeći dalje ulaziti u negativne posljedice obilježavanja ovog datuma, smatrajući da je svakom Bosancu i Hercegovcu, a i dobronamjernim ljudima iz susjedstva, potpuno jasno sve što je vezano za ovaj datum, pozvao je medije da ne prenesu niti jednu rečenicu, niti jedan snimak, niti bilo kakvu informaciju, „koja ima veze sa sramnim obilježavanjem neustavnog datuma“.

- Pozivam medije da se odrede hoće li ovaj moj poziv shvatiti kao poziv za buđenje bosanskohercegovačke svijesti ili im je, ipak, bitnije što Dodik ima za reći, te mu time po tko zna koji put dati na važnosti.

Kao Srbin, koji voli Bosnu i Hercegovinu i koji je svoju političku karijeru podredio poboljšanju života svih građana BiH, pitam vas - da li vam je ovaj poziv važan i što ćete uraditi po tom pitanju? I ne, nije ovo miješanje u bilo čiju uređivačku politiku; ovo je molba, apel da pomognete građanima ove napaćene zemlje u borbi protiv svih rušilačkih faktora i promotora krvavih politika devedesetih. Mediji su moćno demokratsko oružje i mogu pomoći u borbi protiv sve snažnijih nasrtaja na ustavni poredak države. Molim vas, nemojte to nikada zaboraviti - navodi Dunović, priopćeno je iz njegovog Ureda. 

30. lipanj 2022 23:00