StoryEditor

Stižu rezultati izbora u SDP-u: Grbin i Kolar u drugom krugu?

Piše D  /  26.09.2020., 09:09h

Glavni tajnik SDP-a Nikša Vukas izjavio je kako na temelju prebrojenih 34 posto biračkih listića u drugi krug idu Peđa Grbin i Željko Kolar. Isto je nešto ranije potvrdio i Siniša Hajdaš Dončić, koji je u Grbinovom timu.

Za Bernardićeva nasljednika natjecali su se saborska zastupnica i načelnica Omišlja Mirela Ahmetović, saborski zastupnik i potpredsjednik SDP-a Peđa Grbin, krapinsko-zagorski župan Željko Kolar, pulski SDP-ovac Marino Percan i predsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Ranko Ostojić.

Ako nitko od kandidata ne osvoji više od 50 posto glasova, SDP će svog novog predsjednika dobiti tek za tjedan dana, kada će se dvoje s najviše glasova natjecati za mandat za vođenje SDP-a iduće četiri godine.

Na komentar da u utrci vodi Peđa Grbin v.d. predsjednika SDP-a Zlatko Komadina kazao je da treba sačekati konačne rezultate i da nije na njemu da prejudicira rezultate. "U SDP-u sam posvetio 30 godina pa mogu i još sedam dana. Ako je tako kao što vi govorite - onda ide drugi krug", odgovorio je na inzistiranje Tatjane Munižabe. Odgovornost za stanje u SDP-u, smatra Komadina moraju snositi svi. Međutim, smatra - nema takve katastrofe kakvu mnogi prikazuju. Od novog vodstva očekuje da se ne bavi prošlošću, a on se kaže uvijek vodio motom "Misli globalno, djeluj lokalno".

Izborna mjesta otvorena su u sedam sati i glasalo se do 19 sati. Svi članovi koji u skladu sa Statutom SDP-a imaju pravo glasa, birali su sva tijela stranke prema načelu "jedan član, jedan glas". Prije objave službenih rezultata, pojedini članovi objavljivali su rezultate iz svojih lokalnih organizacija. Siniša Hajdaš Dončić izjavio je kako smatra da će u drugi krug ići Peđa Grbin i Željko Kolar, a da je njegov izbor Grbin.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:51