Article_Top_970x250

Stiže nam polarni val i drastično zahlađenje uz oluje

pripremite zimsku odjeću

Stiže nam polarni val i drastično zahlađenje uz oluje

ruj 14, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: WX Charts

Od utorka navečer

Pred nama je pravi ljetni vikend. Ali onda dolazi velika promjena vremena koja sa sobom donosi drastično zahlađenje.

"Premda su neki već proglasili kraj ljetu, ono će se nastaviti dokazivati tijekom vikenda i početkom novoga tjedna, a kasnoljetni ugođaj kakav mnogi priželjkuju u rujnu vjerojatno ćemo imati i na kraju tjedna. Ali ne i potkraj utorka i u srijedu, u većini Dalmacije tek četvrtak - kada će se vrijeme naglo promijeniti - temperatura se osjetno sniziti, uz pljuskove, grmljavinu, ponegdje vjerojatno i nevrijeme. 

Ako ono i izostane - bura gotovo sigurno neće! I to često jaka, podno Velebita i olujna, možda čak i ne samo na udare", piše u prognozi za HRT Zoran Vakula.

Meteoservis Severe Weather Europe na svojoj stranici najavljuje prodor jake hladne fronte na područje istočne i središnje Europe.

"Snažna hladna fronta prvo će se u ponedjeljak uzdignuti nad zapadnom Europom, dok se na području istočne Europe prodor hladnog zraka očekuje u utorak navečer. Temperature će pasti za 5 do 10 Celzijevih stupnjeva ispod prosjeka, a moguće je i da će se u dijelovima spustiti i do 0 stupnja", piše Severe Weather Europe.

Kako javlja ovaj servis, temperature će pasti za 10-ak stupnjeva i očekuje se da neće značajno rasti sve do vikenda.

Dnevnik.ba