Article_Top_970x250

Stipendije općine Gornji Vakuf-Uskoplje za stotinu studenata

sbž

Stipendije općine Gornji Vakuf-Uskoplje za stotinu studenata

sij 11, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Općina Gornji Vakuf-Uskoplje planira u akademskoj 2018./2019. osigurati stipendije za stotinu redovitih studenata, čije je prebivalište u tome gradu.

-Konkurs za dodjelu stipendija je raspisan, a trajat će trideset dana. Stipendije se isplaćuju u deset mjesečnih rata, u iznosu od 100 KM – kazao je predsjednik Komisije za dodjelu stipendija općine Gornji Vakuf-Uskoplje Branko Matijanić.

Ističe da pravo prijave za dodjelu stipendije imaju, između ostalih, redoviti studenti koji nisu u statusu apsolventa i ne primaju stipendiju drugog davatelja, prenosi Fena.

Jedan od uvjeta je da su roditelji ili staratelji studenta, koji su nositelji domaćinstva, odnosno vlasnici obrta, trgovine, ugostiteljske radnje ili poduzeća, izmirili obveze prema javnim komunalnim poduzećima u toj općini.

-Studentima prve godine bit će dodijeljeno 15 stipendija, druge i treće po 20, dok bi studenti četvrte, pete i šeste godine trebali dobiti ukupno 45 stipendija. Stipendiju će dobiti učenici generacije bez konkurencije, ukoliko ispunjavaju uvjete konkursa – naglasio je.

Dnevnik.ba

Tagovi:

Article_Bottom_970x250