StoryEditor
vuk borilović

Stigli rezultati obdukcije tijela masovnog ubojice s Cetinja

Piše desk  /  22.08.2022., 09:59h

Obdukcijski nalaz tijela masovnog ubojice Vuka Borilovića (34) potvrdio je neslužbene informacije - zadobio je ozljede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila.

Od čijeg metka je stradao – policajca ili sugrađanina Nenada Nena Kaluđerovića, utvrdit će istraga koja je u tijeku.

To proizilazi iz odgovora Višeg državnog tužiteljstva u Podgorici, iz kojeg su za “Vijesti” objasnili da im još nisu dostavljeni obdukcijski nalazi tijela deset Borilovićevih žrtava.

Obdukcijski nalaz tijela Borilovića dostavljen je tužiteljici u petak, 19. kolovoza, sedam dana nakon tragedije na Cetinju.

”Više državno tužilaštvo u Podgorici, povodom događaja na Cetinju od 12. kolovoza 2022. godine, u kontinuitetu poduzima brojne mere i radnje u cilju potpunog rasvjetljavanja predmetnog događaja, a po naredbi tužiteljstva obavljena je obdukcija i danas je dostavljen obdukcijski nalaz tijela V. B., iz kojeg nalaza se zaključuje da je navedena osoba zadobila ozljede u predjelu tijela od pet ispaljenih projektila, dok obdukcijski nalazi za druge stradale osobe još nisu dostavljani, kao ni nalazi drugih vještačenja, tako da će se tek nakon dostavljanja svih nalaza vještačenja i objedinjavanja svih dokaza moći donijeti odluka u predmetu”, odgovorila je 19. kolovoza rukovoditeljica i glasnogovornica tog tužiteljstva, viša državna tužiteljica Lepa Medenica.

U tom predmetu, u svojstvu građanina, saslušano je više osoba, a među njima i Kaluđerović. Taj Cetinjanin tužiteljici Andrijani Nastić ispričao je svoje viđenje događaja u naselju Medovina.

Tijekom krvave drame u kojoj je ubio i dvoje maloljetne djece, Borilović je iz lovačke puške nasumično pucao u susjede, ekipu Hitne medicinske pomoći, pripadnike policije i prolaznike.

U ubilačkom pohodu Borilovića živote su izgubili osmogodišnji M. njegov tri godine stariji brat M. i njihova majka Nataša Martinović (35).

I obitelj Drecun sahranila je tri žrtve susjeda Borilovića – Rajka Drecuna (56) i njegove roditelje Danicu (74) i Dimitrija (81).

Među nedužnim žrtvama su i tridesetsedmogodišnji Milan Mitrović, kum ubijenih Martinovića, i Goran Đurišić (54) – Borilovićev ujak koji je ubijen dok je pokušavao urazumiti ga.

Borilović je ubio i još dvije susjede, sestre Aleksandru (52) i Milu Radunović (50).

Dnevnik.ba

28. travanj 2024 08:48