StoryEditor

STIGAO TRAILER Pogledajte scene iz ‘Generala‘, filma o Anti Gotovini

Piše D  /  23.07.2019., 02:07h

Osim Višnjića tu su u filmu igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Olga Pakalović, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi. ‘General‘ je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak, piš Jutarnji list.

Film je nastao u koprodukciji tvrtke Kiklop film i HRT-a, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. U distribuciju kreće pretpremijerno od ponedjeljka 5. kolovoza.

Film "General" redatelja Antuna Vrdoljaka osvojio je tri Zlatne Arene - Borko Perić za najbolju sporednu mušku ulogu, Olga Pakalović za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu te Zvonimir Krivec za specijalne efekte.

Velika Zlatna Arena za najbolji film na 66. Pulskome filmskom festivalu dodijeljena je filmu “Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:05