Article_Top_970x250

STIGAO TRAILER Pogledajte scene iz 'Generala', filma o Anti Gotovini

film antuna vrdoljaka

STIGAO TRAILER Pogledajte scene iz 'Generala', filma o Anti Gotovini

srp 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Stigao je trailer za film 'General' redatelja Antuna Vrdoljaka, koji je otvorio Pulski filmski festival. U filmu o životu generala Ante Gotovine glavnu ulogu glumi Goran Višnjić, a niz poznatih glumaca u filmu utjelovljuje povijesne osobe iz 90-ih. Riječ je o daleko najskupljem filmu suvremene hrvatske kinematografije u koji je samo iz javnih fondova uloženo 15 milijuna kuna.

Osim Višnjića tu su u filmu igraju i Mustafa Nadarević u ulozi generala Janka Bobetka, Tarik Filipović kao general Davor Domazet Lošo, Boris Svrtan kao general Ante Roso, a tu su i Armand Assante, Borko Perić, Marijana Mikulić, Olga Pakalović, Sreten Mokrović, Rene Bitorajac, Nataša Janjić, Goran Navojec te mnogi drugi. 'General' je film u kojem su svoje posljednje uloge odigrali velikan Ivo Gregurević te mladi talentirani glumac Robert Budak, piš Jutarnji list.

Film je nastao u koprodukciji tvrtke Kiklop film i HRT-a, a podržan je od strane Hrvatskog audiovizualnog centra. U distribuciju kreće pretpremijerno od ponedjeljka 5. kolovoza.

Film "General" redatelja Antuna Vrdoljaka osvojio je tri Zlatne Arene - Borko Perić za najbolju sporednu mušku ulogu, Olga Pakalović za najbolju sporednu žensku ulogu u filmu te Zvonimir Krivec za specijalne efekte.

Velika Zlatna Arena za najbolji film na 66. Pulskome filmskom festivalu dodijeljena je filmu “Dnevnik Diane Budisavljević" redateljice Dane Budisavljević.

Dnevnik.ba