StoryEditor
sarajevo

Stigao odgovor iz Rusije Komšiću i Džaferoviću

Piše desk  /  30.11.2021., 15:55h
Predsjedavajući i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić i Šefik Džaferović primili su veleposlanika Ruske Federacije u Bosni i Hercegovini Igora Kalabuhova.

Kalabuhov je iznio odgovor Ruske Federacije na pismo koje su Komšić i Džaferović uputili predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu, kao šefu države članice Upravnog odbora Vijeća za implementaciju mira, a u vezi sa aktualnom krizom u Bosni i Hercegovini.

Kalabuhov je kazao da Ruska Federacija u potpunosti podržava suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine, Daytonski mirovni sporazum, te poštuje svako rješenje koje bude dogovoreno unutar Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istakli su da nitko nema pravo unilateralnim akcijama rušiti državne institucije Bosne i Hercegovine koje su formirane u skladu s jasnim odredbama Dejtonskog sporazuma, a uz suglasnost svih relevantnih predstavnika u Parlamentarnoj skupštini Bosne i Hercegovine.

Članovi Predsjedništva Bosne i Hercegovine istaknuli su i to da je blokada rada institucija Bosne i Hercegovine antidejtonski i nedemokratski čin kojim se nanosi šteta svim građanima i stabilnosti države.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 22:06