StoryEditor

Štete od uragana Harvey bliže se iznosu od 100 milijardi dolara

Piše D  /  01.09.2017., 09:09h

Oporavak Houstona od poplava trajat će nekoliko godina, pretpostavke su teksaških vlasti. U tu svrhu predsjednik Trump odobrit će za početak 5,9 milijardi dolara, no vlasti procjenjuju da bi Teksasu za to moglo trebati i dvadeset puta više novca. Nevrijeme je usmrtilo više od 40 ljudi, uništilo 94 tisuće domova, a u skloništima je više od 32 tisuće ljudi.

Iznosi štete od smrtonosnog uragana Harvey u Teksasu i Meksičkom zaljevu nastavili su rasti, pri čemu pojedini analitičari smatraju da se gubici približavaju brojci od 100 milijardi dolara i da će ta katastrofa kratkoročno negativno utjecati na američki bruto domaći proizvod, prenosi HRT.

Većinu štete su osjetile obitelji, koje su suočene s ozbiljnim financijskim poteškoćama u slučaju izostanka osiguranja. Više od 350 tisuća ljudi se prijavilo za pomoć savezne vlade, objavila je Savezna agencija za upravljanje u hitnim slučajevima. Analitičari očekuju da će ta brojka rasti na oko pola milijuna.

Mnoge tvrtke u regiji, velikom transportnom središtu u kojem se nalazi moćna naftna i plinska industrija, ne znaju kada će nastaviti normalno poslovanje.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:59