StoryEditor
poletio iz niša

Stefanović potvrdio da je srušeni avion bio pun srpskog oružja: ‘Nije išlo za Ukrajinu‘

Piše desk  /  17.07.2022., 09:54h

Potpredsjednik vlade Srbije i ministar obrane Nebojša Stefanović održao je konferenciju za novinare povodom pada ukrajinskog aviona koji je letio iz Srbije prema Jordanu i srušio se u Grčkoj.

Stefanović je potvrdio da je avion poletio s aerodroma u Nišu sinoć u 20:40.

"Radilo se o avionu Antonov 12 čiji je vlasnik ukrajinska kompanija Meridijan. Nažalost, prema nama dostupnim informacijama, svih 8 članova posade je izgubilo život", rekao je Stefanović, prenosi Index.

- Poginuli nisu bili državljani Srbije - dodao je.

"Prevozio je oko 11.5 tona proizvoda naše namjenske industrije ka krajnjem kupcu u Bangladešu. Dakle krajnji kupac je Ministarstvo obrane Bangladeša", rekao je Stefanović. Rekao je da je vlasnik robe privatna kompanija Valir iz Srbije. Ta tvrtka proizvodi oružje i streljivo. 

Demantirao je navode da se avion koristio za transport oružja iz Srbije u Ukrajinu.

Kazao je da se više puta pojavljivala informacija da Srbija prevozi naoružanje Ukrajini i da se ona svaki put ispostavila kao netočna.

"Ovo nije prvi put, imali smo početkom lipnja informaciju da se transportira nekakvo naoružanje prema Ukrajini, ispostavilo se da je to let i roba koja je iz naše namjenske industrije išla prema Alžiru i imala je sve potrebne dozvole. Isto tako 2. srpnja imali smo slijetanje iz UAE-a na aerodrom Nikola Tesla teretnog aviona koji je prevozio dva borbena aviona iz Emirata. Te stalne izmišljotine, kojima se pokušava narušiti ugled Srbije, kako mi radimo nešto ispod žita, kako kršimo međunarodne propise, nešto su što je potpuno providno i zlonamjerno", rekao je Stefanović.

Dnevnik.ba

10. srpanj 2024 02:05