StoryEditor
JOŠ NIJE UGAŠEN

Stavljen pod kontrolu požar koji je prijetio i crkvi u župi Obri pokraj Konjica

Piše desk  /  26.03.2022., 13:13h
Na prostoru prognaničke župe Vrhbosanske nadbiskupije Obri pokraj Konjica, 24. i 25. ožujka 2022. bjesnio je požar koji je tek u večernjim satima 25. ožujka stavljen pod kontrolu.

„Dva dana za redom izvanrednim ljudskim naporima vatrogasaca iz Konjica i župljana župe Presvetog Srca Isusova Obri, zastavljen je požar koji je prijetio i župnoj crkvi u Obrima. Požar je sinoć stavljen pod kontrolu, barem što se tiče crkve. Sela i dalje gore. Obri su od sinoć bez električne energije jer su zapaljeni električni stupovi“, kazao je župnik župe Obri vlč. Marin Marić upućujući riječi zahvale svojim župljanima, općinskom načelniku i vatrogascima iz Konjica.

Župa Obri je velikim dijelom prognana tijekom nedavnoga rata pa u njoj trenutno živi 27 vjernika od predratnih 1850 župljana. Iako su brojne kuće prazne što otežava gašenje, ipak je nemali broj prognanih župljana došao iz župa u kojima su se nastanili nakon progonstva, najvećim dijelom u Hercegovini, te pomažu u gašenju požara koji jest stavljen pod kontrolu, ali još nije sasvim ugašen, prenosi Katolička tiskovna agencija.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 00:51