StoryEditor
američka lista sankcija

State Department: Ne razmatramo nove sankcije za političare u BiH

Piše desk  /  18.05.2022., 12:59h

Od početka godine SAD su sankcionirale Milorada Dodika, Asima Sarajlića, Gordanu Tadić, Mirsada Kukića, Milana Tegeltiju i ATV.

Nakon špekulacija pojedinih medija u BiH da će se u narednom periodu uvesti nove sankcije političarima u BiH, iz State Departmenta su za Avaz demantirali ove navode. 

- U ovom trenutku nemamo što da najavimo i ne razmatramo sankcije za političare u BiH - službeno je odgovoreno na upit "Avaza". 

Kako su pojedini mediji pisali, na proširenoj američkoj listi sankcija koja je prema njihovim navodima trebala biti objavljena uskoro, trebalo je biti više osoba iz sva tri konstitutivna naroda. 

Podsjećamo, od početka godine SAD su sankcionirale člana Predsjedništva BiH i predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, bivšeg predsjednika Kluba Bošnjaka u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Asima Sarajlića (SDA), bivšu glavnu tužiteljicu i tužiteljicu Tužilaštva BiH Gordanu Tadić,  bivšeg predsjednika Visokog sudskog i tužiteljskog vijeća (VSTV) Bosne i Hercegovine Milana Tegeltiju, bivšeg predsjednika Pokreta demokratske akcije (PDA) i zastupnika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Mirsada Kukića i ATV televiziju, zbog, kako su naveli, koruptivnih aktivnosti. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 06:21