StoryEditor

Starica priznala da je pomagala višestrukom ubojici Edinu Gačiću

Piše D  /  13.02.2019., 06:02h

Podsjetimo, Gačić je ubio dvojicu policajaca, jednoga u okolici Sarajeva, a drugoga kod Konjica. Prije toga je bio na izdržavanju dugogodišnje zatvorske kazne zbog ubojstva majke te suborca iz rata. Po izlasku iz zatvora odbijao je psihološku pomoć.

Sarajevski Dnevni avaz pronašao je staricu sa snimke i objavio razgovor s njom. Starica priznaje da mu je pomagala i kaže da Edina zna od malih nogu. "Bio je lijep kao lutka. Otac mu je isto bio naočit. Znala sam mu i oca i mater. Sjećam ga se kao malog. Gledali smo ga gladnog. Dala bih mu po deset maraka kada krene u grad. I kad imam. Nikad nije pravio probleme. Savjetovala sam ga kako sam znala. Kada je izašao iz zatvora, govorila sam mu da ni s kim nema posla i da se ukloni od ljudi. Uvijek sam ga tako savjetovala”, kazala je 80-godišnjakinja.

Ispričala je kako su joj policajci zbog Gačića dolazili u kuću i obavljali pretragu. “Napravili su rusvaj po kući. Sve su pregledali, čak i obore u kojima čuvam koze. I šumu koja se nalazi iza obora. Ne znam ja što su tražili i koga su tražili, ali su bili. Sve su mi haljine pogužvali. Edin mi se nije javljao. Žao mi je ljudi koje je pobio. Žao mi je i njega", kazala je Sadija Todorovac.

Kod starice nije živio nego je povremeno dolazio u njezinu kuću. “Nije on bio kod mene. Spavao je u svojoj kući kad se vratio iz zatvora, a kod mene je povremeno dolazio. Sjedne na stepenice i ispričamo se. Ja sam mu najviše pomogla. I uvijek bih mu pomogla, jer on, jadan, nema nikoga. Sestra neće ni da čuje za njega. Znam kako je njoj. Ona je vazda govorila da će on napraviti neko zlo i bila je u pravu”, kazala je.

Dnevnik.ba

 

23. travanj 2024 17:15