Article_Top_970x250

Stanovnici sela u kojem je pas izgrizao bebu: "Imaju pet pasa, skaču na zvukove"

reakcije susjeda

Stanovnici sela u kojem je pas izgrizao bebu: "Imaju pet pasa, skaču na zvukove"

ožu 23, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Google Maps/123rf

Hrvatsku je jučer potresao stravičan napad psa na jednomjesečnu bebu. 

Napad se dogodio u Repašu, nedaleko od Koprivnice, a pas pasmine Dogo Argentino je jednomjesečnu bebu izgrizao po glavi. 

Malena je djevojčica s teškim ozljedama prevezena u Zagreb u Klaićevu bolnicu gdje je odmah operirana, ali i dalje je životno ugrožena. 

Portal epodravina u razgovoru s mještanima doznao je nove detalje. 

Iako je policija objavila da je argentinska doga u vlasništvu 45-godišnjeg muškarca koji je ujedno i otac napadnute djevojčice, mještani imaju nešto drugačiju priču.

Mještanin: Psi pripadaju mlađem muškarcu, osim doge ima ih još četiri-pet, a jučer sam vidio nepoznatu ženu

Jedan od mještana koji živi u blizini kuće gdje se dogodio ovaj stravični napad kaže kako psi pripadaju mlađem muškarcu koji se s partnericom doselio iz Zagreba.

"Kupili su ranč tu u Repašu i osim te doge mlađi muškarac ima još četiri-pet pasa. Znao sam ga vidjeti kako trči s njima po selu, a dok netko prolazi oni mirno stoje i čekaju da prođe. Mislim da dijete nije njihovo jer je žena zaposlena i radi, a jučer sam vidio drugu, meni nepoznatu ženu kako šeće dijete u kolicima po ulici. Mislim da bi to moglo biti baš to dijete. Čini mi se da su im došli prijatelji, vjerojatno bih znao da je to njihovo dijete", rekao je mještanin Repaša. 

"Ti psi skaču na zvukove životinja, možda je dijete zaplakalo"

Argentinska doga može oboriti i vepra, govore ljudi, a nitko ne zna što se dogodilo u kući. Mještanin kaže da psi skaču na zvukove životinja.

"Ti psi skaču dok čuju miša i štakora, možda je dijete zaplakalo pa…", nagađa sugovornik epodravine. 

Beba je operirana, a ima teške ozljede glave. Moždano tkivo je oštećeno, kosti glave su također oštećene te se djevojčica i dalje nalazi na intenzivnoj njezi.

Beba i dalje u teškom stanju

"Riječ je o kraniocerebralnoj ozljedi, ozljedi kostiju glave i moždanih struktura. Napravljen je hitni CT glave da se vidi težina ozljeda. Indiciran je hitni neurokirurški operativni zahvat i dijete je operirano. Trenutno je u jedinici intenzivnog liječenja. Riječ je o teškim ozljedama s obzirom na strukture koje su zahvaćene", rekao je za Index dr. Goran Roić, ravnatelj Klaićeve bolnice.

Beba je danas stabilno, no i dalje u teškom stanju.

Prema informacijama koje se doznaju iz policije, nesretno dijete pas je izgrizao u spavaćoj sobi. Policijska istraga i dalje traje. 

Dnevnik.ba