StoryEditor

Stanovnici pograničnih naselja u Čapljini: "Ako zatvore granice, mrtvi smo!"

Piše D  /  16.03.2020., 10:03h

Stanovnici pograničnih naselja u Čapljini u strahu su od zatvaranja granice između Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske zbog koronavirusa.

Neki od njih, s kojima je razgovarao Bljesak.info u ponedjeljak, kažu da bi to za njih bio ‘‘kraj svijeta‘‘.

‘‘Ljudi rade u Metkoviću, idu svaki dan tamo na posao, drugi imaju zemlju koju obrađuju, sve kupujemo u Metkoviću, zatvaranje granice bilo bi za nas pogubno‘‘, rekao je za Bljesak.info Andrija iz Gabela Polja, koji živi tik uz granicu sa Hrvatskom.

Andrija i njegovi susjedi kažu uglas kako smatraju da će doći do zatvaranja granice.

‘‘Sve europske zemlje se polako zatvaraju, tako će biti i sa Hrvatskom, samo je pitanje trenutka. Onda smo stvarno mrtvi‘‘.

Slično razmišljaju i stanovnici naselja Doljani, koji kažu kako bi zatvaranje granice utjecalo na život s obje strane.

‘‘Nama dolaze klijenti iz Metkovića, a ako granica zatvori, makar i na par dana, to će imati pogubne ekonomske posljedice za nas‘‘, ističe Mario iz Doljana.

I njegovi sumještani smatraju kako bi zatvaranje granice bilo pogubno. 

‘‘Posao, trgovina, škola...nama sve zavisi od granice. Ako se zatvori, nama veća karantena od toga ne treba‘‘, zaključuju stanovnici Doljana.

Stanovnici Čapljine, posebice pograničnim mjesta, sa zebnjom iščekuju svaku novu odluku Vlade RH i vlasti u BiH, a odluka mogućem o zatvaranju granice, kako kažu, za njih je od životnog značaja!

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 01:22