StoryEditor
nedjeljom u 2

Stankoviću dolazi heroj rata u BiH, burne reakcije gledatelja

Piše desk  /  09.03.2022., 21:33h
I dok su neki pratitelji pohvalili izbor gosta, drugi su pokrenuli raspravu o tome tko je gospodin, a čitavu raspravu možete vidjeti ispod objave na službenoj stranici emisije na Facebooku.

Voditelj i urednik popularne HRT-ove emisije Nedjeljom u 2, Aleksandar Stanković, najavio je novog gosta, Amira Reku, i time podijelio izazvao podijeljene reakcije gledatelja.

“U ratna vremena antiratna priča. Amir Reko“, napisao je Stanković pokraj fotografije gospodina koji je dobio nadimak bosanski Schindler, a kojega su ugledni intelektualci iz Srbije i Bosne i Hercegovine nominirali za Nobelovu nagradu za mir. Vijest je pak iznenadila mnoge u BiH, kao i u regiji, jer su rijetki oni koji su upoznati s njegovom pričom.

Riječ je o bivšem časniku JNA, a potom i Armije BiH koji je, prema svojoj priči, dana 25. srpnja 1992. odbio izvršiti zapovijed da pobije zarobljene srpske civile i vojnike iz sela Bučje kod Goražda. Prije toga srpski vojnici ubili su i zapalili njegovu majku Azizu i još šest članova njegove obitelji u selu Gudelj.

I dok su neki pratitelji pohvalili izbor gosta, drugi su pokrenuli raspravu o tome tko je gospodin Reko, a čitavu raspravu možete vidjeti ispod objave na službenoj stranici emisije na Facebooku.

“Uredniče, ‘vratite se u normalu’!

Nakon dvije godine maltretiranja od strane medija (po diktatu), na kraju se ispostavilo i bezrazložnog sijanja straha i panike, ovu godinu ćete o ratovima (što tuđim, što onima koji su se dogodili na ovim prostorima prije 30 godina), … što je sljedeće – godina dana lamentiranja (kupovna (ne)moć) nakon ulaska u Eurozonu!?

Ako nastavite u tom tonu promijenite ime u ‘N ´crna kronika´ u2’.

Znam da je televizija nacionalna i da je emisija žanrovski koncipirana kao politička, ali olabavite malo.

‘Šaraj malo, brate’! “, poručio je gledatelj.

Dnevnik.ba

21. srpanj 2024 22:15