StoryEditor

Stanković pitao Radu Borić zašto u logu stranke imaju petokraku, evo što mu je odgovorila

Piše D  /  01.06.2020., 07:06h

"Milanu Bandiću ozbiljno su pomrsili račune u gradskoj skupštini. Hoće li im to uspjeti i na nacionalnoj razini? Gošća emisije Nu2 Rada Borić iz Nove ljevice koja s platformom Možemo nastupa na predstojećim parlamentarnim izborima", najavio ju je Stanković na Facebook stranicama emisije.

Na početku emisije Rada Borić je govorila o političkoj platformi ljevice.

"Možemo je samo jedan dio koalicije u koju spadaju i Orah i Radnička fronta. Mi smo sretni jer smo dobar spoj između zelenih i lijevih politika. Plenković nas je prozvao političkim aktivstima, a on je sam politički pasivist", rekla je Borić, piše direktno.hr.

"Dio našeg programa su ekonomska i socijalna pravda što je u RH izuzetno važno. Imate Suvereniste koji misle da je zaštita granica staviti žicu na granicu. Nacionalni interesi se štite zelenom javnom nabavom da djeca u vrtićima ne jedu hranu iz velikih lanaca. Neke mjere će biti upravo to", dodala je.

Stanković je komentirao i politički angažman nekadašnjih sudionika emisije ‘Peti dan‘.

"Mene nije zanimala mainstream politika dok sam bila dio emisije, nije me ni zanimala 90-ih. Argumentima sam raspravljala s Raspudićem, ali smo znali popiti pivo nakon emisije. Žao mi je što se Boris Jokić nije uključio u politiku. Mislim da je Raspudić nespretno interpretirao svoju suprugu", kazala je Borić i rekla da bi Raspudić trebao živjeti u svetosti braka ako takve vrijednosti zastupa. 

Borić je za kolegu Tomislava Tomaševića rekla da se profilirao kao pravi vođa oporbe.

"Plenković je bio bahat i ljubomoran na nas, rekao je da je imao važnu sjednicu na vrhu", pojasnila je Borić susret s premijerom u centru Zagreba. 

Rada Borić je odgovorila na kritike novinara u emisiji.

"Žalosno je da se uvijek ističu ideološke teme, uvijek se vraćamo na svjetonazorske teme. Naravno da se zna tko zastupa koje ideološke stavove. Znamo da bi jedno znakovlje trebalo biti zabranjeno", odgovorila je Borić i komentirala političke aktualnosti.

Voditelj Aleksandar Stanković pitao je Borić zašto u logu stranke imaju stiliziranu petokraku, na što mu je ona odgovorila: "Gdje vi vidite petokraku? Ne znam koga smeta naš logo".

Borić je također rekla kako bi građani trebali odlučiti kada će se slaviti Dan državnosti: "Može se braniti svaki datum, čak i ovaj. Jugoslaviju se ne smije spominjati, a slavimo Dan državnosti na dan kada je Hrvatska bila u okviru Jugoslavije".

Kada je Hasanbegović dovršio svoju misiju preimenovanja Trga Maršala Tita, on više ne sudjeluje u gradskoj politici, ali ja ne mislim da je to važno pitanje u ovom trenutku. Nije važno što je meni važno, bitno je što misle građani o tome. Možda bi se trebalo raspisati referendum o tome", odgovorila je Borić na pitanje o preimovanju imena trga u središtu Zagreba.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:06