StoryEditor

Stanković: "Nisam zadovoljan statusom na HTV-u..."

Piše D  /  30.01.2020., 01:01h

Aleksandar Stanković ušao je u 20. sezonu emitiranja svoje emisije "Nedjeljom u 2" na HRT-u, a u intervjuu za Gloriju prisjetio se najvažnijih detalja iz emisije. Zanimljivo je da je samo jednom propustio voditi "Nedjeljom u 2", a tada ga je mijenjao Mislav Bago.

– Na ozbiljnim ribanjima bio sam desetak puta. Nakon jednog takvog ribanja (gost je bio Ivica Račan) iz protesta nisam htio više raditi emisiju. Mislav Bago uskočio je kao zamjena. Nakon toga šefovi su me nazvali i ispričali se i eto me još danas tu. Otkaz mi je prijetio više puta, ali sam najbliže bio 2008. kada sam progovorio o tome kako uredništvu HTV-a nije u interesu da se javno govori o korupciji osim ako se protiv nje ne bori tadašnji premijer Ivo Sanader. Tada sam dobio opomenu pred otkaz – kazao je Stanković kojem je najgledanija emisija dosad bila ona u kojoj je gostovala Lepa Brena. Gledalo ju je više od milijun ljudi.

– Emisije u kojima sam dopustio da me gost izbaci iz takta pa sam krenuo u svađu s njim. Emocija nikad nije dobar suradnik razuma. Jednom mi se to dogodilo sa Zoranom Milanovićem, jednom sa Željkom Markić i Nenadom Ivankovićem – otkrio je Stanković.

Aleksandar je tijekom godina imao nekoliko ponuda da promjeni posao. Zvali su ga da preuzme Informativni program Nove TV, no nije ga zanimala urednička pozicija, a zvali su ga i s B92 u Beogradu, no nije mu se odlazilo iz Zagreba zbog toga. Također, na HTV-u ima potpunu slobodu u radu i nema cenzure.

– Postoje neke druge stvari kojima nisam zadovoljan, a tiču se moje pozicije i statusa na HTV-u. Već godinama odbijaju s nastavkom putopisa "Vjetar u kosi", dok se istodobno kupuju četiri puta skuplje vanjske produkcije sličnog sadržaja. Ali, na to ne mogu utjecati, samo kukati – istaknuo je Stanković i odgovorio na kritike kako nije dosljedan jer neke goste jako šarafi, a drugima dopušta da vrdaju. 

– Mislim da neki gosti zaslužuju da ih se šarafi, neki ne. Ako kod nekoga primijetim dozu idealizma ili da svoj posao radi iz ljubavi, bit ću i ja drukčiji. Nisu svi ljudi isti i ne treba prema svima imati isti kriterij, ali ne sjećam se da mi se ikad u karijeri dogodilo da znam nešto što bi inkriminiralo neku osobu, a da to ne spomenem u emisiji – kazao je Stanković.

Aleksandar i supruga Željka ponosni su roditelji dvoje djece – kćerkice Une koja ima 10 godina i sina Maka koji je rođen lani. 

– Supruga uglavnom preuzima veći teret obveza oko djeteta, valjda je to biološki tako da je po noći dijete orijentirano na majku, ali kad god mogu, ja pomažem, uskočim. Uživamo u Maku. Puno se smije, jako je vedro dijete. Kaže Željka da se smije valjda za sve u familiji. Mi nismo od nekog velikog smijeha, ali on je uvijek nasmiješen – rekao je Stanković, prenosi Večernji list

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 10:51