Article_Top_970x250

Stanje ozlijeđenog češkog planinara teško

hnž

Stanje ozlijeđenog češkog planinara teško

kol 13, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Stanje ozlijeđenog češkog planinara, koji je jučer helikopterom prebačen u Mostar te prevezen na Centar urgente medicine SKB-a Mostar, je teško i dijelom se pogoršalo unatoč pruženoj prvoj pomoći, priopćeno je iz Operativnog centra Civilne zaštite Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ).

Češki planinar zadobio je teške ozljede glave, ruke i noge sa sumnjom na ozljede kralježnice.

Naime, ozlijeđeni češki planinar pronađen je na planini Čvrsnica, na lokalitetu Grabovice u mjestu Zli Potok, a u akciji spašavanja sudjelovali su timovi GSS Jablanica, HGSS Mostar, GSS Grude te HGSS Karlovac.

Na području Mostara u posljednja 24 sata zabilježena su 4 požara u kojima je gorio otpad i raslinje. Na području Čapljine zabilježeno je 5 požara u kojima je gorila šuma, trava i nisko raslinje. U mjestu Stidelj-Glavatičevo, općina Konjic, ugašen je požar, a na mjestu požara dežuraju pripadnici PVP Konjic i djelatnici Šumarstva Prenj.

Na području Hercegovačko-neretvanske županije registrirana su dva kaznena djela, 7 slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Dogodilo se 15 prometnih nezgoda u kojima su 3 osobe zadobile lakše ozljede.

Dnevnik.ba

Tagovi: