StoryEditor

Stanje elementarne nepogode proglašeno i u općini Kupres

Piše D  /  30.01.2019., 08:01h

Načelnik općine Kupres Milan Raštegorac je, na prijedlog Općinskog stožera CZ, proglasio stanje elementarne nepogode zbog velikog snijega koji otežava život mještana, a zameteno je i desetak sela, prenosi Avaz.ba

Već ima i šteta od snijega, a jedna od njih je urušavanje krova štale u kupreškom naselju Osmanlije. 

Općinske službe su u stalnom kontaktu s mještanima odsječenih sela i kako je kazao Marijan Rebrina, općinski koordinator zaštite i spašavanja, spremni su pružiti pomoć mještanima u slučaju potrebe. U sklopu podrške odsječenim selima, planirano je da se Crveni križ probije do zametenih sela kako bi mještanima dostavili potrebne lijekove. 

Općinske službe upozoravaju mještane da čiste snijeg s krovova kako bi ih sačuvali, a i spriječili eventualne nesreće, jer se najavljuju nove snježne padavine.

Problema sa snijegom ima i u ostalim općinama Livanjske županije i u svima je proglašeno stanje elementarne nepogode. Zametena sela i lokalne puteve u Livnu čiste i pripadnici OSBiH, čija je intervencija zatražena i u Glamoču, a bila bi poželjna i u ostalim općinama, pogotovo udaljenim planinskim selima Drvara i Bosanskog Grahova koja su danima odsječena i u kojima uglavnom žive stariji povratnici.

Dnevnik.ba

24. travanj 2024 10:11