StoryEditor

Stanivuković o rušenju crkve: Podržat ćemo izgradnju nove

Piše D  /  07.06.2021., 02:06h

Kako je rekao Stanivuković, sve institucije Republike Srpske šute o rušenju crkve u Konjević Polju, no, prema njegovim riječima, Banja Luka neće.

"Grad Banja Luka će financijski, moralno i na sve druge načine podržati izgradnju nove crkve, a ono što nas ohrabruje je činjenica da se oko takve ideje već okupljaju naši vjernici, kao i određene pravoslavne fondacije. Naš je posao da budemo snažna podrška, što je dužnost najvećeg grada u Republici Srpskoj", napisao je Stanivuković na Facebooku.

Dodao je da se svetišta ne diraju, nego se čuvaju, obnavljaju i grade.

"S ponosom mogu reći da u Banjoj Luci postoji mjesto za sve vjerske objekte, bogomolje i za sve vjernike. Banja Luka će obnoviti crkve, katedrale i džamije, a onima koji su i dalje bez sve dokumentacije ili riješenih imovinsko-pravnih odnosa, Grad će biti podrška do procesa legalizacije, pa čak i nakon toga. Slava Banje Luke je u četvrtak - Spasovdan, neka nas spasi sve mržnje koja se među nama ukorijenila. Odmah nakon proslave radujem se planiranom sastanku s muftijom i razgovoru o važnim pitanjima, kao i s biskupom o stvarima koje smo već započeli, a koje su od interesa za katoličku zajednicu. To je poruka koju Banja Luka šalje cijelom svijetu", zaključuje Stanivuković.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 21:41