Article_Top_970x250

Stanivuković: Milorad Dodik odbrojava svojih posljednjih 365 dana

gradonačelnik banje luke

Stanivuković: Milorad Dodik odbrojava svojih posljednjih 365 dana

lip 14, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Fena/Arhiva

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković boravio je jučer u posjetu općinama Sokolac i Istočna Ilidža, tijekom kojeg se sastao s načelnikom Sokoca Milovanom Bjelicom.

Nakon posjeta Stanivuković se obratio medijima najavivši pobjedu njegove stranke na općim izborima koji će biti održani 2022. godine.

"Milorad Dodik odbrojava svojih posljednjih 365 dana. Svaki naredni dan im je jedan dan manje koji im je ostao da devastiraju Republiku Srpsku. Kada vidite ovu energiju novih generacija koji su 22 godine gledali što su oni radili od Republike Srpske, to je dokaz da su promjene stigle. Ono što smo započeli u Banjoj Luci nastavit ćemo širom RS-a. Obići ćemo svako selo, saslušati svačiji problem", kazao je Stanivuković.

Dodao je da se neke priče u manjem bh. entitetu moraju mijenjati.

"Čuo sam jednog čovjeka u Sokocu koji je rekao da ima tri kćerke a nijedna nema posao. Ja sam mu rekao - imaju ovamo u Banjoj Luci bato i seka koji imaju 68 firmi (Igor i Gorica Dodik, sin i kćerka predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, op.a.). To je priča o RS-u koju trebamo mijenjati. RS je bogata, ali to je bogatstvo neravnomjerno raspoređeno. Jedni su dobili sve, a drugi ne mogu dobiti ni svoj prvi posao", kazao je, između ostalog, Stanivuković.

Dnevnik.ba