StoryEditor

Stanivuković: Kukavički potez Inzka, pokazuje hrabrost prije nego ode

Piše D  /  23.07.2021., 04:07h

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banja Luke rekao je da je odluka visokog predstavnika Valentina Inzka o nametanju zakona o negiranju genocida najveća moguća katastrofa.

"To je jedan strahovito loš potez. Iako nikad ranije nisam za njegov rad to rekao, za ovaj potez mogu reći da je kukavički. Pokazujete neku vrstu hrabrosti prije nego što odete. Mislim da je to veoma loše i može tenzije dodatno produbiti, to nikako nije dobro za Republiku Srpsku i za naš narod. Bilo koja vrsta nametanja nije dobra, da mi neko nameće mišljenje ili pogled na povijest, to je za mene pogubno i štetno. Bilo koja vrsta prisiljavanja u BiH pokazala se kao veoma loša po cijelu Bosnu i Hercegovinu", rekao je Stanivuković na pitanje novinara.

Dodaje da ne vidi da je ta vrsta odluke, koja odmah stupa na snagu, provodiva.

"Prvi kažem da ću nastaviti da imam svoje mišljenje ma kakva god cijena toga bila. Niko me ne može strpati u zatvor, ni kazneno goniti jer određene procese gledam za svoj narod onako kako to vidi. Određene stvari u prošlosti ću vidjeti onako kako ja to vidim, onako kako sam ja učio i imam pravo na to, a ne da mi neko nekim zakonom nameće moje mišljenje i pogled na povijest", istakao je Stanivuković, prenosi Insajder.in.

Dnevnik.ba

25. rujan 2021 07:56