StoryEditor
prvi čovjek banjaluke

Stanivuković: Iz imućne sam obitelji, ne trebaju mi pare. Posjetio sam i džamiju i crkvu, želim biti gradonačelnik svima

Piše desk  /  14.08.2022., 11:30h

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković govorio je ovo jutro za N1 o nešto opuštenijim temama nego inače.

Na pitanja što ga najbolje opisuje kao čovjeka kaže da je to spontanost.

“Tu sam ono što sam ja. Živim svoj život, specifično u politici. Netko sam tko je kao mlad ušao u politiku i to iz imućne obitelji. Ne trebaju mi pare. Moja je obitelj poznata po dobrom“, rekao je Stanivuković, dodajući da se u budućnosti vidi kako služi narodu.

Rekao je i da mu je na početku bilo neobično što je popularan, a danas ga prepoznaju svugdje.

“Prepoznaju me i izvan BiH. Idem na more i u Hrvatsku i Crnu Goru. Obožavam svaki dio Balkana”, kaže.

Govoreći o svojim počecima i ulasku u politiku, prisjećajući se videa i aktivnosti na društvenim mrežama, rekao je da je sve bilo drugačije jer je bio mlad, te da danas neke stvari ne bi uradio.

“Bio sam ponosan na video o asfaltu, ali danas ne bih to  uradio kad sam gradonačelnik. Zbog svega toga što radim atipičan sam političar. Ne volim klišee, volim da je na moj način”, ističe Drašković.

Govoreći o projektima kojima je zadovoljan u gradonačelničkom mandatu, rekao je da su izgradili pozornicu na kojoj svatko može reći što hoće, spomenuo je besplatne udžbenike, vrtiće, stipendije, cestovne infrastrukturne projekte...

Kaže da se nakon 20 godina pravi nova škola u Banjaluci, ali i da je to jedini grad koji je platio legalizaciju vjerskih objekata.

“Posjetio sam i džamiju i crkvu, želim biti u Banjaluci gradonačelnik svima”, rekao je, dodajući da je “najveći neprijatelj Banjaluke jedan dio vijećnika koji iako nisu rođeni u ovom gradu žive u njemu. Nisu neprijatelji ni Zagreb, ni Federacija BiH”.

Dok se u Banjaluci trenutno održava 10. Fresh Wave Festival, u Sarajevu je SFF. Stanivuković nikada nije bio u Sarajevu za vrijeme festivala, ali izrazio je želju da dođe.

“Sljedeće godine kada će biti manje izazovnija od ove izborne”, ističe, i dodaje “to je jedan sjajan festival.”

Je li bolji sarajevski ili banjalučki ćevap, upitala ga je voditeljica N1 Minela Jašar Opardija.

“Banjalučki, ali eto neka bude i neki treći, svi su dobri”, odgovorio je.

Dnevnik.ba

03. prosinac 2022 01:54