StoryEditor

Stanivuković ipak stiže u Mostar

Piše D  /  25.07.2021., 10:07h

Gradonačelnik Banja Luke Draško Stanivuković danas će boraviti u Mostaru, obići će Sabornu crkvu Svete Trojice i prisustvovati molitvi, nakon čega će posjetiti i manastir Žitomislić.

Stanivuković je danas trebao i prisustvovati tradicionalnim skokovima s mosta u Mostaru, ali je poziv povučen zbog komentara na odluku Valentina Inzka da nametne dopune o Kaznenom zakonu Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida

Stanivuković je na tu odluku iz Mostara rekao kako to što je pružio ruku za bolju budućnost ne znači da će mijenjati stavove o prošlosti.

‘‘Moj stav po ovim pitanjima je bio poznat i prije nego što sam dobio poziv da prisustvujem tradicionalnim skokovima sa Starog mosta. Smatram da ono što se dogodilo prije više od 30 godina ne može i ne treba utjecati na to da danas uživamo u skokovima i zajedno gradimo mostove zajedništva i suradnje. Mnogi skakači iz Mostara su bili naši gosti na skokovima u Banjoj Luci. Moj stav je i tada bio poznat, kazao je između ostaloga.

Stanivuković je Organizacijskom odboru Kluba Skakača u vodu “Mostari” poručio kako je imao namjeru gledati skokove i posjetiti sabornu crkvu u Mostaru, ali ako je na skokovima nepoželjan, ipak zna gdje to neće biti.

‘‘Vi ste, da biste zadovoljili dnevno-političke potrebe, poslali ružnu poruku Banjoj Luci, Republici Srpskoj, ali čitavoj regiji. Poštovani, mostovi su napravljeni da nas spajaju, a ne da nas dijele" izjavio je Gradonačelnik Banja Luke. 

Dnevnik.ba

22. travanj 2024 17:18