Article_Top_970x250

Stanivuković daje poslaničku naknadu za 'Caritas', 'Merhamet' i Crveni krst

poslanik u nsrs

Stanivuković daje poslaničku naknadu za 'Caritas', 'Merhamet' i Crveni krst

ožu 24, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: Arhiva

Poslanik u Skupštini Republike Srpske i predsjednik Gradskog odbora Partije demokratskog progresa (PDP) Banja Luka Draško Stanivuković jučer je, zajedno s poslanikom iz prethodnog saziva entitetskog parlamenta Adamom Šukalom, donirao hranu javnoj kuhinji "Mozaik prijateljstva“.

- Donirali smo hranu za šest stotina obroka i takvu praksu ćemo nastaviti. Funkcioniranje javnih kuhinja treba riješiti sustavno, kroz zakonske regulative, ali i stabilnim financiranjem iz proračunskih sredstava. Dio poslaničke naknade ću uvijek rado usmjeriti 'Mozaiku', ali i drugim ljudima kojima je to potrebno u našoj zemlji - rekao je Stanivuković.

Šukalo i Stanivuković danas su i pripremali obroke, a s korisnicima javne kuhinje će i ručati.

Nakon što je izabran u Narodnu skupštinu RS-a, kao poslanik s najviše osvojenih glasova, najavio je da će se odreći poslaničke nakanade u korist sugrađana sa socijalnim potrebama, dok se Šukalo odrekao povlastice "bijeli kruh".

Nakon javne kuhinje “Mozaik prijateljstva”, Draško Stanivuković će, kako je danas priopćeno, svoj poslanički paušal uputiti "Caritasu“, "Merhametu“ i Crvenom krstu.

- Pravilnom raspodjelom javnih sredstava ne samo da bi se javne kuhinje financirale iz proračuna, nego čak ne bi ni postojale, budući da bi svi građani imali mogućnost za dostojan život. Ukidanjem povlastice 'bijeli kruh' i mnogih drugih, moguće je pronaći enormna sredstva za takve namjene - smatra Stanivuković.

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250