StoryEditor

"Stalker Maras i obijač auta Beljak su ekipa nadriliječnika"

Piše D  /  24.06.2020., 04:06h

Andrej Plenković je u Krapini još jednom komentirao prozivke od strane oporbe radi turnira u Zadru, kao i činjenice da nije u samoizolaciji nakon susreta s Novakom Đokovićem.

Novinari su ga pitali kako komentira izjave iz SDP-a koji su naveli da je amenovao turnir svojim dolaskom.

- Organizatori su u obzir uzeli sve preporuke epidemiologa. Što se tiče Zadra namjera organizatora je bila dobra, dogodilo se to što se to dogodilo. Sve je to nešto što je očekivano u kontekstu otvaranja granica i reaktiviranja gospodarstva. Moramo se naučiti odgovorno ponašati i živjeti s tim - rekao je Plenković, te spomenuo i one koji ga kritiziraju, prije svih Gordana Marasa i Kreše Beljaka, prenose 24 sata.

- Vidio sam njihove izjave, to je ta ekipa nadriliječnika, Maras poznat kao stalker u hrvatskom Saboru, koji trči za mnom po različitim odborima ili Beljak koji se proslavio u mladosti sa obijanjem auta... Dakle, ako je to ekipa koja će mene u svojim izjavama vrijeđati onda ćemo to otklanjati i razgrtati. Moramo vidjeti tu razliku između takve ekipe i onoga što nudimo mi - rekao je Plenković.

Napomenuo je da eventualni propusti u Zadru nemaju veze s Vladom, te opet komentirao SDP-ove izjave koje dovode Plenkovića u vezu s turnirom.

- Mi smo u kampanji, vidjeli ste i fotografije Bernardića kako se grli i rukuje sa svima, a od mojih fotografija vidjeli ste samo kako se rukujem s Ćirom Blaževićem. Uspostavite i vi malo balans kako se i tko neodgovorno ponaša na terenu i trebamo stati sa tom temom. Situacija je u Zadru sad bolja nego u puno više djelova Hrvatske - istaknuo je Plenković i dodao:

- Ovakvu dramu i paniku raditi, a posebno iz redova opozicije, koja očito opet priželjkuje da nema sučeljavanja i koriste jeftine načine da budu u eteru. Mene zanimaju hrvatski građani, zanima me veća plaća u iduće četiri godine, zanima me veća minimalna plaća, zanimaju me manji porezi, zanima me kako bi se ti isti stalker i obijač auta snalazili na Europskom vijeću, bi li oni izlobirali 22 milijarde eura za Hrvatsku ili to može raditi netko tko ima iskustva. To su prava pitanja ove kampanje - naveo je Plenković.

Na novinarsko pitanje bi li dobio više simpatija da je kampanju vodio iz samoizolacije, sa sučeljavanjem online, Plenković je odgovorio:

- To nije pitanje da bi se hranilo stalkera Marasa i obijača auta Beljaka. Propis jasno kaže da ako nema bliskog kontakta nema potrebe za samoizolacijom. To je odluka koja se donosi na preporukama struke. Nadriliječnike, aktiviste i oporbu koja nema nikakvu ideju za Hrvatsku hraniti sa tim na bazi nekakvih apstrakcija ne dolazi u obzir.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 20:30