StoryEditor
Tennessee

Srušio se avion u SAD-u u blizini autoceste, nitko nije preživio. Pilot je samo rekao da neće stići do piste...

Piše desk  /  05.03.2024., 10:11h

Petero ljudi poginulo je u Nashvilleu, u Tennesseeju, kada se mali avion srušio u blizini autoputa, javila je američka policija.

Kako navode, jednomotorni avion srušio se u ponedjeljak navečer na travnatu površinu u zapadnom dijelu grada, a nakon toga se zapalio, piše CNN.

Na autoputu nije bilo povrijeđenih vozača i nema oštećenih vozila ni objekata na terenu. Uprava aerodroma u Nashvilleu priopćila je da će Nacionalni odbor za sigurnost prometa i Federalna uprava za zrakoplovstvo provesti istragu incidenta. 

Prometne kamere pokazale su veliku gužvu i dolazak hitnih službi na teren. "Udar aviona bio je katastrofalan i nitko nije preživio", rekla je glasnogovornica vatrogasne službe Kendra Loney. Policija tek treba identificirati žrtve i još uvijek rade na utvrđivanju odakle je zrakoplov krenuo.

Pilot obavijestio da neće stići do piste

Zrakoplovu je odobreno hitno slijetanje u zračnu luku John C. Tune nakon što je oko 19.40 prijavio nestanak motora i struje, kazao je u ponedjeljak glasnogovornik policije Metro Nashville Don Aaron. Pilot je ubrzo rekao kontroli zračnog prometa da neće stići do piste.

Policija tek treba javno identificirati žrtve i još uvijek radi na utvrđivanju odakle je zrakoplov krenuo. Svjedoci su izvijestili da se činilo da je zrakoplov "očito u nevolji dok je dolazio iznad autoceste" i prije nego što se srušio na travnato područje iza Costcoa uz I-40 East, rekao je Aaron. "Sreća nam je da letjelica nije udarila ni u jednu zgradu dok je padala", rekao je Aaron.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 02:57