StoryEditor

Srušena ograda koja je razdvajala dvije škole u Travniku

Piše D  /  06.07.2019., 01:07h

Ograda koja je dijelila spomenute škole, a koje pak dijele zgradu u kojoj održavaju nastavu, našla se u fokusu javnosti nakon što je na Facebooku 29. lipnja objavljena fotografija supružnika Inasa Dagoje i Elisabeth Elle Hrgić Dagoje, bivših učenika MSŠ Travnik i KŠC-a "Petar Barbarić" koji su vjenčali 22. lipnja ove godine.

Ella je, naime, katolkinja te je pohađala KŠC "Petar Barbarić", dok je Inas musliman koji je išao u MSŠ Travnik. Ograda između škola možda ih je spriječila da se upoznaju ranije, ali ih na kraju nije uspjela rastaviti.

"Ova nas je ograda spriječila da se i prije upoznamo. Među našim školama nije bilo mržnje. Nisu nas huškali da se ne družimo jedni s drugima. Ali je između nas postojala ova ograda. A, evo, na našem se primjeru vidi da i s druge strane ograde postoje djeca koja su pametna, talentirana, vrijedna, spremna da vole. I to ludo vole", rekla je Hrgić Dagoja za Jutarnji list.

Hrgić Dagoja je rekla da su ona i njezin suprug tom fotografijom htjeli poručiti da je ljubav jača od svega te da su tolerancija, razumijevanje i ljudskost vrijednosti kojima svi trebaju težiti.

Travničani su oduševljeni činjenicom da ograde više nema, a čini se da je ljubavna priča Inasa i Elle pravi dokaz da ljubav uistinu ruši i one fizičke barijere.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 00:21